Kijkles!

Natuurlijk wil je graag zien hoe je ballerina het doet. Wist je dat het daarom elke laatste les voor de vakantie kijkles is? Dus neem gerust opa, oma, tante, broers, zussen of buurmeisjes mee en kom lekker kijken. Oh en vergeet je fototoestel niet

Zomervakantie!

Van maandag 29 juni tot en met zondag 23 augustus mogen de balletvoeten omhoog! Dan genieten we van een –  hopelijk zeer zonnige – zomervakantie.

Vanaf maandag 24 augustus staan we weer in de eerste positie en begint het nieuwe lesjaar. We hebben er ontzettend veel zin in! Dit jaar geen voorstelling, maar extra veel aandacht voor houding en techniek.

Kattenpersdienst: Balletschool Meppel schittert met Minoes

Hoe komt journalist Tibbe aan interessante verhalen en wat doet die juffrouw in die boom? Dat en meer zijn de ingrediënten van Minoes, het verhaal van de katachtige juffrouw in het dorpje Killendoorn. Marian van de Duin van Balletschool Meppel bracht het verhaal van Annie M.G. Schmidt zaterdag 13 juni in De Meente op de planken. Van der Duin kijkt tevreden terug: “Ik ben zó trots op mijn ballerina’s!”

Minoes, die kats spreekt, en Tibbe trekken samen ten strijde tegen de praktijken van meneer Ellemeet. „Ik wist al een jaar geleden: van dit verhaal ga ik een balletvoorstelling maken.” Irene Toersen danst adembenemend mooi in haar rol van Minoes. Buurmeisje Bibi wordt vertolkt door Lieve Pol. Met haar staartjes en springtouw schittert ze op het podium. “Zo’n buurmeisje willen we allemaal wel”. Voor de mannelijke rollen maakt Marian onder andere gebruik van enkele vaders van haar ballerina’s en achter de schermen is een ‘leger’ hulpmoeders aangesteld om alle dansers op tijd gereed te hebben. „Dat is zo leuk aan mijn school. Iedereen zet zich volledig in.”

Familievoorstelling
Eerder bracht de balletschool Nanny McPhee, Annie en Pluk van de Petteflet op de planken. „Elke twee jaar geven we een voorstelling met alle leerlingen. Daar kijken we allemaal ontzettend naar uit.” Welke voorstelling we over twee jaar mogen verwachten, is nog niet bekend. “Maar zodra we eruit zijn, komt het op de website.”